Assortiment Waterontharders 2019

Onderstaand vindt u een overzicht van onze waterontharders.

Delta Ontario

- grootverbruik

- keuze zoutbak 35 kg / 75 kg / 150 kg

- o.a. horeca / sportvereniging / hotel

prijs op aanvraag

Meer informatie >

Delta Roller

- mobiele waterontharder

- 12,5kg zoutvoorraad

- o.a. sanitair / catering bedrijf

€ 1990,- introductieprijs

 

Gratis offerte

 

 

Referenties

 

Hoe werken onze waterontharders?

Een ionenhars waterontharder werkt op het principe van ionen uitwisseling. Het water stroomt door een cilinder die gevuld is met hars bolletjes, deze hars trekt magnesium en calcium ionen aan en deze hechten zich aan de hars (natrium) ionen. Zo wordt de kalk aan uw water onttrokken. 

Het water is zacht en bevat geen kalk meer, na ongeveer 1m³ water verbruikt te hebben zullen de harsbolletjes verzadigd raken. 

De besturing sluit nu de cilinder af en laat het leidingwater doorstromen via de bypass. Een andere klep zorgt ervoor dat er een pekeloplossing in de harscilinder kan komen, de pekel ( zout water oplossing ) blijft nu gedurende ca. 10 minuten in de cilinder staan en lost zo de aangehechte kalk op, daarna wordt de pekeloplossing samen met de kalk in het riool afgevoerd, (dit noemen we de regeneratie). 

De cilinder wordt nog enkele minuten met water gespoeld om te voorkomen dat de pekel in de waterleiding zou komen. De cyclus kan zich nu weer herhalen.

Meer informatie over onze waterontharder modellen

De Delta Roller is een mobiele waterontharder die handig mee genomen kan worden. Binnenin de roller zit een duplex waterontharder met een zoutreservoir van 15kg. De behuizing is robuust en schokbestendig, zodat hij makkelijk vervoerd kan worden. De ontharder kan eenvoudig aangesloten en losgekoppeld worden.

De Delta Ontario is een duplex systeem met grotere harsflessen dan een normaal duplex systeem. De Delta Ontario heeft twee harsflessen met elk 12L hars. Door meerdere duplex ontharders parallel te plaatsen kan men een oneindig grote capaciteit opbouwen, afhankelijk van de beoogde capaciteit.