Assortiment Waterontharders 2020 1-4 personen

Onderstaand vindt u een overzicht van onze waterontharders.

Delta Rusela

- 1-4 personen

- externe compacte 10kg  zoutbak

- meterkast / waterput

€ 1290,-

Meer informatie >

Delta Isera

- 1-4 personen

- externe 30kg zoutbak.

- kelder / waterput  / meterkast zonder gasmeter

€ 1290,-

Meer informatie >

Delta Escalda

- 1-4 personen

- interne  15kg zoutbak.

- kelder / hal / kast

€ 1290,-

Meer informatie >

 

Gratis offerte

 

 

Referenties

 

Hoe werken onze waterontharders?

Een ionenhars waterontharder werkt op het principe van ionen uitwisseling. Het water stroomt door een cilinder die gevuld is met hars bolletjes, deze hars trekt magnesium en calcium ionen aan en deze hechten zich aan de hars (natrium) ionen. Zo wordt de kalk aan uw water onttrokken. 

Het water is zacht en bevat geen kalk meer, na ongeveer 1m³ water verbruikt te hebben zullen de harsbolletjes verzadigd raken. 

De besturing sluit nu de cilinder af en laat het leidingwater doorstromen via de bypass. Een andere klep zorgt ervoor dat er een pekeloplossing in de harscilinder kan komen, de pekel ( zout water oplossing ) blijft nu gedurende ca. 10 minuten in de cilinder staan en lost zo de aangehechte kalk op, daarna wordt de pekeloplossing samen met de kalk in het riool afgevoerd, (dit noemen we de regeneratie). 

De cilinder wordt nog enkele minuten met water gespoeld om te voorkomen dat de pekel in de waterleiding zou komen. De cyclus kan zich nu weer herhalen.

Meer informatie over onze waterontharder modellen

De Delta Escalda is een compacte simplex waterontharder met zoutvoorraad (15kg)in een behuizing. Deze waterontharder is zoals ieder model van Delta zonder stroom. Deze compacte waterontharder wordt meestal geplaatst daar waar de waterontharder in het zicht komt zoals in de kelder, garage of in de hal. Voor de Delta Escalda waterontharder hebben wij beugels zodat deze ook vrij van de vloer gemonteerd kan worden.

De Delta Isera is een compacte simplex waterontharder met een externe zoutbak (30kg). De waterontharder wordt veelal geplaatst in kelders, kruipruimten, en vaak in bijvoorbeeld de waterput. Doordat de zoutvoorraad groter is dan bij de andere simplex hoeft deze minder vaak bijgevuld te worden. Voor de Delta Isera hebben wij beugels voor zowel de ontharder als voor de zoutbak, zodat deze vrij van de vloer gemonteerd kan worden. De maximale afstand tussen de ontharder en de zoutbak is maximaal 3 meter. Zo kan bijvoorbeeld de ontharder in de meterkast gemonteerd worden en de zoutbak in de bijkeuken achter de meterkast.

De Delta Rusela waterontharder is in 2015 op de markt gebracht. Deze is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse meterkast, waarin tegenwoordig de watermeter gemonteerd zit. Doordat de waterontharder in 2 delen geïnstalleerd kan worden past deze bijna altijd. Zowel de ontharder als de zoutbak zijn zeer compact uitgevoerd en kunnen met behulp van onze beugels in verschillende posities geplaatst worden. Zelfs wanneer er een gasbuis of elektriciteitsleiding of waterleiding over een wand gemonteerd is kunnen wij dit meestal overbruggen. Wanneer uw watermeter in de waterput gemonteerd is kan de waterontharder bij de watermeter gemonteerd worden en de zoutbak bijvoorbeeld in de meterkast (maximale afstand tussen waterontharder en zoutbak 3 meter).