Assortiment Waterontharders 2020 1-8 personen

Onderstaand vindt u een overzicht van onze waterontharders.

Delta Morava

- 1-8 personen

- interne 12,5kg zoutbak.

- kelder / berging / kast

€ 1749,-

Meer informatie >

Delta Garona

1-8 personen

- externe 30kg zoutbak

- kelder / berging / kast

€ 1749,-

Meer informatie >

Delta Mosela

- 1-8 personen

- externe 30kg zoutbak

- kelder / berging / kast / kruipruimte

€ 1749,-

Meer informatie >

Delta Domela

- 1-8 personen

- externe compacte 10kg zoutbak

- ontharders los van elkaar te plaatsen

€ 1895,-

Meer informatie >

 

Gratis offerte

 

 

Referenties

 

Hoe werken onze waterontharders?

Een ionenhars waterontharder werkt op het principe van ionen uitwisseling. Het water stroomt door een cilinder die gevuld is met hars bolletjes, deze hars trekt magnesium en calcium ionen aan en deze hechten zich aan de hars (natrium) ionen. Zo wordt de kalk aan uw water onttrokken. 

Het water is zacht en bevat geen kalk meer, na ongeveer 1m³ water verbruikt te hebben zullen de harsbolletjes verzadigd raken. 

De besturing sluit nu de cilinder af en laat het leidingwater doorstromen via de bypass. Een andere klep zorgt ervoor dat er een pekeloplossing in de harscilinder kan komen, de pekel ( zout water oplossing ) blijft nu gedurende ca. 10 minuten in de cilinder staan en lost zo de aangehechte kalk op, daarna wordt de pekeloplossing samen met de kalk in het riool afgevoerd, (dit noemen we de regeneratie). 

De cilinder wordt nog enkele minuten met water gespoeld om te voorkomen dat de pekel in de waterleiding zou komen. De cyclus kan zich nu weer herhalen.

Meer informatie over onze waterontharder modellen

 

De Delta Morava waterontharder is in 2014 op de markt gebracht als een zeer compacte duplex waterontharder in een behuizing. Hiermee hebben wij een van de kleinste duplex waterontharders die zelfs in een keukenkastje geplaatst kan worden met een capaciteit voor een gezin van 8 personen. Doordat de zoutbak eenvoudig naar voren gekanteld kan worden is het bijvullen van het zout eenvoudig, zelfs als de ontharder in een kast staat.

De Delta Garona en Mosela zijn de duplex waterontharders die het meest worden toegepast. De waterontharder en de zoutbak kunnen 3 meter van elkaar gemonteerd worden en de ontharder kan eventueel gecombineerd worden met een 35 liter of 75 liter zoutbak. Deze ontharders worden veel geplaatst in kelders, kruipruimtes en waterputten. Vaak wordt dit model ook gecombineerd met een zoutbak van de Delta Rusela, zodat er een compacte zoutbak geplaatst wordt in de meterkast en de waterontharder in de kruipruimte. Wanneer de waterontharder in de kruipruimte geplaatst wordt, wordt meestal de Mosela toegepast omdat deze in een behuizing zit. Het voordeel van de Delta toestellen is dat deze zonder stroom werken en daardoor probleemloos in de kruipruimte geplaatst kunnen worden.

De Delta Domela is een duplex waterontharder die speciaal ontwikkeld is voor de kleine ruimtes. Door de duplex op te splitsen in losse delen kunnen de ontharders en zoutbak nu allemaal van elkaar geplaatst worden. Op deze manier past zelfs een duplex in de meterkast en in een waterput. De ontharders kunnen 1,5 meter van elkaar geplaatst worden en de zoutbak weer 3 meter van de ontharders. Op deze manier is dit de meest flexibele duplex waterontharder op de markt.