Business 2 Business

Van Meerendonk Waterontharders is distributeur van Delta Waterontharders voor Noord Nederland. Wilt u zakelijk afnemen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.

Wat mag u van ons verwachten?

  • Beschikbaar stellen van reclame materiaal.
  • Ondersteuning van alle Delta installaties.
  • Berekeningen t.b.v. de grootte van elke installatie.
  • Continue voorraad van alle huishoudelijke modellen en onderdelen.
  • Onderhoud van Delta toestellen.

Assortiment Waterontharders b2B

Onderstaand vindt u een overzicht van onze waterontharders met consumenten prijzen

Delta Escalda

- 1-4 personen

- interne  15kg zoutbak.

- kelder / hal / kast

Meer informatie >

Delta Isera

- 1-4 personen

- externe 30kg zoutbak.

- kelder / waterput / kast

Meer informatie >

Delta Rusela

- 1-4 personen

- externe compacte 10kg  zoutbak

- meterkast / waterput

Meer informatie >

Delta Morava

- 1-8 personen

- interne 12,5kg zoutbak.

- kelder / berging / kast

Meer informatie >

Delta Garona

1-8 personen

- externe 30kg zoutbak

- kelder / berging / kast

Meer informatie >

Delta Mosela

- 1-8 personen

- externe 30kg zoutbak

- kelder / berging / kast / kruipruimte

Meer informatie >

Delta Domela

- 1-8 personen

- externe compacte 10kg zoutbak

- ontharders los van elkaar te plaatsen

Meer informatie >

Delta Ontario

- grootverbruik

- keuze zoutbak 35 kg / 75 kg / 150 kg

- o.a. horeca / sportvereniging / hotel

Meer informatie >

Delta Roller

- Mobiele waterontharder

- 12,5kg zoutvoorraad

- o.a. sanitair / catering bedrijf

 

Gratis offerte

 

 

Referenties

 

Hoe werken onze waterontharders?

Een ionenhars waterontharder werkt op het principe van ionen uitwisseling. Het water stroomt door een cilinder die gevuld is met hars bolletjes, deze hars trekt magnesium en calcium ionen aan en deze hechten zich aan de hars (natrium) ionen. Zo wordt de kalk aan uw water onttrokken. 

Het water is zacht en bevat geen kalk meer, na ongeveer 1m³ water verbruikt te hebben zullen de harsbolletjes verzadigd raken. 

De besturing sluit nu de cilinder af en laat het leidingwater doorstromen via de bypass. Een andere klep zorgt ervoor dat er een pekeloplossing in de harscilinder kan komen, de pekel ( zout water oplossing ) blijft nu gedurende ca. 10 minuten in de cilinder staan en lost zo de aangehechte kalk op, daarna wordt de pekeloplossing samen met de kalk in het riool afgevoerd, (dit noemen we de regeneratie). 

De cilinder wordt nog enkele minuten met water gespoeld om te voorkomen dat de pekel in de waterleiding zou komen. De cyclus kan zich nu weer herhalen.

Meer informatie over onze waterontharder modellen

De Delta Escalda is een compacte simplex waterontharder met zoutvoorraad (15kg)in een behuizing. Deze waterontharder is zoals ieder model van Delta zonder stroom. Deze compacte waterontharder wordt meestal geplaatst daar waar de waterontharder in het zicht komt zoals in de kelder, garage of in de hal. Voor de Delta Escalda waterontharder hebben wij beugels zodat deze ook vrij van de vloer gemonteerd kan worden.

De Delta Isera is een compacte simplex waterontharder met een externe zoutbak (30kg). De waterontharder wordt veelal geplaatst in kelders, kruipruimten, en vaak in bijvoorbeeld de waterput. Doordat de zoutvoorraad groter is dan bij de andere simplex hoeft deze minder vaak bijgevuld te worden. Voor de Delta Isera hebben wij beugels voor zowel de ontharder als voor de zoutbak, zodat deze vrij van de vloer gemonteerd kan worden. De maximale afstand tussen de ontharder en de zoutbak is maximaal 3 meter. Zo kan bijvoorbeeld de ontharder in de meterkast gemonteerd worden en de zoutbak in de bijkeuken achter de meterkast.

De Delta Rusela waterontharder is in 2015 op de markt gebracht. Deze is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse meterkast, waarin tegenwoordig de watermeter gemonteerd zit. Doordat de waterontharder in 2 delen geïnstalleerd kan worden past deze bijna altijd. Zowel de ontharder als de zoutbak zijn zeer compact uitgevoerd en kunnen met behulp van onze beugels in verschillende posities geplaatst worden. Zelfs wanneer er een gasbuis of elektriciteitsleiding of waterleiding over een wand gemonteerd is kunnen wij dit meestal overbruggen. Wanneer uw watermeter in de waterput gemonteerd is kan de waterontharder bij de watermeter gemonteerd worden en de zoutbak bijvoorbeeld in de meterkast (maximale afstand tussen waterontharder en zoutbak 3 meter).

De Delta Morava waterontharder is in 2014 op de markt gebracht als een zeer compacte duplex waterontharder in een behuizing. Hiermee hebben wij een van de kleinste duplex waterontharders die zelfs in een keukenkastje geplaatst kan worden met een capaciteit voor een gezin van 8 personen. Doordat de zoutbak eenvoudig naar voren gekanteld kan worden is het bijvullen van het zout eenvoudig, zelfs als de ontharder in een kast staat.

De Delta Garona en Mosela zijn de duplex waterontharders die het meest worden toegepast. De waterontharder en de zoutbak kunnen 3 meter van elkaar gemonteerd worden en de ontharder kan eventueel gecombineerd worden met een 35 liter of 75 liter zoutbak. Deze ontharders worden veel geplaatst in kelders, kruipruimtes en waterputten. Vaak wordt dit model ook gecombineerd met een zoutbak van de Delta Rusela, zodat er een compacte zoutbak geplaatst wordt in de meterkast en de waterontharder in de kruipruimte. Wanneer de waterontharder in de kruipruimte geplaatst wordt, wordt meestal de Mosela toegepast omdat deze in een behuizing zit. Het voordeel van de Delta toestellen is dat deze zonder stroom werken en daardoor probleemloos in de kruipruimte geplaatst kunnen worden.

De Delta Domela is een duplex waterontharder die speciaal ontwikkeld is voor de kleine ruimtes. Door de duplex op te splitsen in losse delen kunnen de ontharders en zoutbak nu allemaal van elkaar geplaatst worden. Op deze manier past zelfs een duplex in de meterkast en in een waterput. De ontharders kunnen 1,5 meter van elkaar geplaatst worden en de zoutbak weer 3 meter van de ontharders. Op deze manier is dit de meest flexibele duplex waterontharder op de markt.